Notícies

Darreres novetats fiscals

ELS MODELS DE CONTRACTE DE TREBALL QUEDEN REDUÏTS A QUATRE: INDEFINIT, TEMPORAL, DE FORMACIÓ I APRENENTATGE, I EN PRÀCTIQUES

Ara només hi ha quatre tipus de contractes de treball. Per determinar les característiques especials de cadascun d’ells, s’ha d’omplir un annex.

El Govern ha dut a terme una simplificació i reducció dels models contractuals que fins al moment existien, i queden reduïts a, únicament, quatre models de contracte de treball: indefinit, temporal, contracte per a la formació, i contracte de treball en pràctiques, si bé amb les seves clàusules corresponents i circumstàncies particulars que quedaran incorporats en els corresponents annexos per adaptar els models aprovats a cada supòsit concret.

 

Per exemple, en un contracte indefinit amb un discapacitat, el model genèric inclourà les dades generals de l’empresa i del treballador, i s’haurà de complimentar l’annex dirigit a aquest col·lectiu.

 

Si el treballador no signa l’annex correcte i, per exemple, en un contracte temporal signa les clàusules relatives a “circumstàncies de la producció” quan havia de signar les “d’interinitat”, el treballador podria exigir que se’l considerés fix (tal com podia succeir fins ara en cas d’utilització indeguda d’un determinat tipus de contracte), i vostè seria qui hauria de demostrar la causa de la temporalitat.

 

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ha publicat un assistent que, mitjançant un sistema de preguntes i respostes, li indicarà quin contracte és el més adequat si escau i quin annex ha de signar.

 

Guia per a la contractació

Aquí té a la seva disposició la Guia de contractes editada pel SEPE

 

Modalitats de contracte

Pot descarregar-los directament polsant en l’enllaç corresponent: