Notícies

Darreres novetats fiscals

REPRESENTANTS DE COMERÇ: L’OBLIGACIÓ DE COTITZAR ES TRASLLADA A L’EMPRESA

Li recordem que des del passat 1 de setembre de 2015, l’empresa haurà de donar d’alta al representant de comerç en la Seguretat Social, i haurà d’ingressar directament les seves cotitzacions.

Els volem informar que d’acord amb el Reial decret 708/2015, de 24 de juliol, pel qual es modifiquen diverses matèries relatives a la Seguretat Social per a l’aplicació del nou sistema de liquidació directa a la Seguretat Social, en el règim especial dels representants de comerç, s’introdueix una novetat transcendental amb efectes a partir de l’1 de setembre de 2015: l’obligació de cotitzar es trasllada del representant a l’empresa, de manera que serà aquesta la responsable directa de l’obligació, igual que amb la resta dels treballadors.

 

Atenció. L’empresa haurà de tramitar l’alta del representant en la Seguretat Social, així com la seva baixa i qualsevol variació que es produeixi. Així, el representant s’assignarà en el codi de compte de cotització (CCC) de l’empresa (a diferència del que succeïa fins ara, ja que per enquadrar als representants de comerç s’havia de sol·licitar un CCC específic).

 

Com a conseqüència d’això, amb efectes al 31 d’agost, la TGSS donarà de baixa d’ofici als representants de comerç en el codi de cotització al que estan adscrits, i es produirà la seva alta d’ofici en el codi de cotització de l’empresa respectiva amb efectes l’endemà. D’aquest procés se n’informarà els interessats.

 

Atenció. L’empresa serà la que haurà d’ingressar les cotitzacions del representant en la Seguretat Social (fins ara era aquest qui efectuava el pagament). A aquests efectes, la seva base mínima en 2015 serà de 756,60 euros i la màxima de 3.606 (bases correspone