Notícies

Darreres novetats fiscals

HA INVERTIT ELS SEUS ESTALVIS EN ACCIONS BANKIA? EL TRIBUNAL SUPREM DÓNA LLUM VERDA PERQUÈ TOTS ELS ACCIONISTES QUE ACUDEIXIN A LA VIA JUDICIAL PUGUIN RECUPERAR ELS SEUS DINERS

El passat 27 de gener del 2016 el Tribunal Suprem va donar la raó als qui que van invertir els seus estalvis en accions Bankia. La sentència marca un abans i un després en aquests casos i afecta directament als altres inversors en reconèixer que el fullet informatiu no reflectia la realitat comptable de l’entitat i que per tant els accionistes van contractar el producte enganyats. Encara en 2016 és a temps de reclamar…

El Tribunal Suprem amb la seva sentència del passat 27 de gener de 2016 en relació al cas de les accions de Bankia obre el camp per aconseguir la devolució de quantitats a empreses i particulars.

 

La sala civil del Tribunal Suprem ha confirmat dues sentències de les Audiències Provincials de València i Oviedo que obligava a Bankia a retornar a dos compradors d’accions de l’entitat els diners que van invertir perquè existien “greus inexactituds” en el fullet de l’oferta pública de títols de l’entitat, que es va estrenar en borsa al juliol de 2011.

 

La sentència marca un abans i un després en aquests casos i afecta directament als altres inversors en reconèixer que el fullet informatiu no reflectia la realitat comptable de l’entitat i que per tant els accionistes van contractar el producte enganyats.

 

Aquesta resolució ha donat llum verda perquè tots els accionistes que acudeixin a la via judicial puguin recuperar els seus diners.

 

Atenció. El Tribunal Suprem fixa criteris de gran utilitat perquè empreses i particulars puguin iniciar accions legals contra els abusos de les entitats bancàries en relació als productes financers col·locats: accions, preferents, swaps, hipoteques, entre d’altres.

 

Quin termini té per interposar la demanda d’accions Bankia?

 

L’article 1301 del Codi Civil estableix un termini de 4 anys, per a la reclamació de Bankia, mitjançant nul·litat d’un contracte. La jurisprudència majoritària ve assenyalant que els quatre anys s’han de comptar a partir de la reformulació dels comptes de Bankia, és a dir a partir del 28 de maig del 2012. Per tant, els accionistes tenen temps per interposar la seva demanda fins al 28 de maig del 2016.